VRA Tokenomiks Güncellemesi

 

Size güncellenmiş $VRA Tokenomiks Makalemizi ve bununla birlikte güncellenmiş Whitepaper’ımızı sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Genişletilmiş tokenomiks, bizler kurumsal uyum için net bir yolharitası üzerinde çalışırken, B2B ortaklarımızla birlikte gelir oluşturmaya yönelik işlerimize olan odaklanmamızı yenileme ve 2. Çeyreğe bakışımızda bize yeni bir yaklaşım imkanı sunacak.

 

Başlamadan önce, tokenomiks konumumuzu netleştirmek istiyoruz. Bize göre Verasity ($VRA) tokenomiksleri temelde değişmedi. Değişen şey, bu bilgiyi nasıl konumlandırdığımız ve topluluğumuz için açık ve şeffaf hale getirme yöntemimizdir.

 

Lütfen dikkat: Bu makale ile, tokenomiks ilgili tüm geçmiş makaleler geçersiz kılınmıştır. Lütfen bu makaleyi gelecekte tokenomiks değerlendirmesi için tek bilgi kaynağı olarak kullanın.

 

1) Tokenomiks Bilgileri :

Token adı: Verasity

Token senedi: $VRA

Akıllı sözleşme adresi: 0xF411903cbC70a74d22900a5DE66A2dda66507255

Akıllı Sözleşme Denetimi

Etherscan girişi

Maksimum arz: 110.356.466,695 $VRA

Toplam arz: 110.356.466,695 $VRA

Dolaşımdaki arz: 10.356.466,695 $VRA

$VRA maksimum ve toplam arz, reklam yığınımızda kullanılan ve dolaşımdaki arza katkıda bulunmayan (yani piyasada işlem görmeyen) PoV Marker Tokenlarını içerir. Üçüncü taraf bilgi sitelerine yansıyan toplam arz, $VRA tarafından basılan eksi yakılan coin toplamını verirken, maksimum arz, ortaya çıkacak tüm tokenları ifade eder. Basit olması için, maksimum arz ve toplam arz aynı yapılmıştır ve Marker Token’lar dahil olmak üzere var olan tüm $VRA tokenları, yazı hazırlanırken basılmış durumdadır. Aşağıda Marker Tokenlar, diğer faaliyetler, planlı geri alım ve yakma mekanizmamız hakkında daha ayrıntılı bilgi veriyor olacağız. İlk olarak, en çok $VRA bulunan cüzdan adreslerine ve neden büyük miktarda VRA bulundurduklarına değinmek istiyoruz.

 

 

2) Borsalarda ve Üçüncü Taraflarda Tutulan Tokenlar

Herhangi bir zamanda, merkezi borsalarda büyük $VRA cüzdanları bulunabilir. Borsalarda tutulan tokenlar, herhangi bir zamanda açık piyasada işlem görmeye müsait değildir. Bunun yerine, piyasa yapıcılar tarafından alım ve satım taraflarında likidite sağlamak için kullanılırlar. Bu, kripto piyasalarında olağan bir durumdur ve borsalar $VRA listelemesi yapabilmek için ellerinde yeterli miktarda token bulundurmak durumundadırlar. Bu nedenle, token miktarına göre en zengin görünen değişim cüzdanları, $VRA ticaret çiftlerine likidite sağlayabilmenin doğal bir parçasıdır.

 

Kripto alanındaki projelerin çoğu gibi, Verasity de piyasa yapıcıları daha geniş piyasa koşullarına uygun olarak istikrarlı ve öngörülebilir ticaret işlemlerini teşvik etmek için yetkilendiriyor. Birçoğu borsaların kendileri tarafından yürütülen piyasa yapma hizmetleri, alım satımı kolaylaştırmak için tokenların borsa hesaplarında tutulmasını gerektirir. Günlük işlem hacmimiz artık yüksek olduğundan, döviz cüzdanlarında tutulan likidite için yeterli miktarda tokeni kullanıma sunmamız gerekiyor.

 

'Kucoin 6' cüzdanının özel durumunda ise, Verasity’nin gözaltında $VRA tokenlarını tuttuğu cüzdan olması vardır. Projelerin kripto varlıkları için güvenli, kurumsal düzeyde çevrimdışı depolama çözümleri kullanması yaygındır. Üçüncü taraf çözümler kayıplara karşı sigortalı olduğundan bu, Takımın elindeki  tokenların depolanması ve stake ödüllerinin verilmesi için kullanılanlar için en düşük riskli çözümdür. Kripto alanındaki diğer birçok projede gördüğümüz gibi, hacklemelerden ve açıklardan kaynaklanan kayıplar her zaman geri kazanılamaz. Bu, yalnızca işimizi etkili bir şekilde yapma yeteneğimizi engellemekle kalmayacak, aynı zamanda VeraWallet'teki $VRA sahiplerine verilen ödülleri de etkileyecektir.

 

Bu nedenle, riskimizi dağıtmak, gerek kullanıcılarımızı gerekese de cüzdan sahiplerimizi ve hem de Verasity'yi korumak için kendi saklama cüzdanlarımıza (VeraWallet) ek olarak üçüncü taraf sigortalı bir saklama sistemi kullanılmaktadır. Soğuk Cüzdan’da tutulan $VRA'yı ticari amaçlarımız ve hedeflerimiz (örn. aşağıda ayrıntıları verilen Stake Ödüllerinin ödenmesi) için ihtiyaç duyduğumuz şekilde serbestçe kullanabiliriz ve bunu yaparken tokenlar Verasity organizasyonunun mülkiyetinde kalır. Ticaret için tasarlanmış bir cüzdan değildir. Bu açıklamanın, en çok coin bulunduran cüzdan sahiplerimizi incelerken neden KuCoin'de VRA'nın önemli bir bölümünün tutulduğuna dair bir bağlam sağlamasını umuyoruz.

 

 

----

3) Takım Jetonları ve Stake Ödülleri

Yukarıda bahsedilen jetonlara ek olarak, toplamda yaklaşık 2,2 milyar dolarlık VRA jetonlarının bir kısmı, operasyonel faaliyetler ve ekip gereksinimleri için ayrılmıştır. Operasyonel faaliyetler ve ekip gereksinimleri için ayrılan jetonlar, yukarıda belirtilen Kucoin 6 cüzdanında tutulur. Bunları öncelikle pazarlama giderleri için (örn. ortak pazarlama girişimlerine veya borsalarrın kampanya promosyonları ) ve gerektiğinde ve operasyonel amaçlara (örn. Esports turnuvaları için anlaşma akışı vb.) yönelik olarak kullanırız.

 

Stake ödül cüzdanımız, başlangıçta 847.500.000 tokenlik bir  $VRA bakiyesi ile kuruldu. Staking ödüllerini VeraWallet stake eden katılımcılarımıza dağıttığımız için bu sayı haliyle azalmaktadır. Staking ödülleri, Verasity'nin sahip olduğu diğer cüzdanlardan operasyonel fonlar kullanılarak yapılan piyasa alımları yoluyla da finanse edildiler. Staking, 1 Nisan 2022'de yıllık %18,25'ten 31 Mart 2023'e kadar uzatıldı.

 

4) Proof of View (Görüntüleme Kanıtı) Foundation Tokenları ve Kurumsal Satın Alımlar için Bütçe Oluşturulması

Bu Medium makalesinde daha önce 23 Ağustos 2021'de tartışıldığı gibi toplamda 100 milyar Proof of View Foundation Token basılacaktır. Proof of View Foundation Tokenları, yukarıda paylaştığımız gibi, iş hedeflerimizin ve reklam teknolojisi yığınımızın işleyişi için gereklidir. PoV için, aşağıda ayrıntılı olarak tartıştığımız gibi, iş gereksinimlerimizi karşılamak için gerekli 90 milyar Marker tokenini (yine, dolaşımdaki arzı etkilemeyecek) ve 10 milyar temel tokeni kullanıma sunuyoruz. Yakın zamanda güncellenen teknik incelememizde paylaştığımız gibi, PoV Marker tokeni (90 milyar) özel olarak basılmıştır ve yalnızca PoV yardımcı programı için kurumsal ortaklarımızın kullanımına sunulmuştur. Dolaşımdaki/ticarete konu olan $VRA arzını etkilemezler. Merkezi borsa ortaklarımıza PoV tokenleri çıkarma planımız hakkında bilgi verildi ve aynı şekilde bunların dolaşımdaki $VRA arzını etkilemediği ve etkilemeyeceği konusunda da tatmin olmuş durumdalar.

Proof of View Foundation Token'ları VeraVerse ekosistemindeki NFT'ler için; dijital kaynak yönetimi ve şirketin iş hedeflerine ulaşmasını sağlayacak faaliyetler için, reklam kampanyaları sırasında Verasity'nin reklam teknolojisi yığını (VeraViews, Proof of View tarafından desteklenmektedir) içinde veri dolaşımı için Marker Token olarak kullanılmak üzere basılmıştır.

Ayrıca yakın zamanda, Verasity teknolojisinin piyasada benimsenmesini hızlandırmak için potansiyel kurumsal satın almaları finanse etmek adına"Bütçe" içinde yukarıda tartışıldığı gibi 10 milyar tokeni ayırmaya karar verdik. Bu, örneğin bir yayıncı veya reklam teknolojisi işi olabilir. Bu tür herhangi bir satın alma ile bağlantılı olarak yeni veya mevcut yönetimi desteklemek için de kullanılabilir. Ayrıca, bu 10 milyar tokenin bir kısmını, üst yönetimin kararına göre Verasity'nin ticari çıkarları doğrultusunda yarar sağlayacak olan başka faaliyetler için de kullanmayı amaçlıyoruz. Bu, sektördeki üstün yeteneklerin şirket yararına teşvik edilmesini (yani, üstün yeteneklerin Verasity'ye satın aldığımız bir şirketten getirilmesini) içerebilir.

Şirket ve topluluk çıkarlarına iyi hizmet edeceğine inandığımız, ancak şu anda ticari olarak isme duyarlı olan potansiyel satın alma hedefleri belirledik. Bu takvim yılında bir veya iki iyi stratejik satın alma yapmak istiyoruz, ancak bunu ancak satın alma fiyatının bizim çıkarımıza olacağından eminsek devam edeceğiz. Verasity satın alma yaptığında, satın alınan şirketleri satın almak için kullanılan tokenler (10 milyar kurumsal satın alma grubumuzdan) kilitlenecek ve hedef şirket tarafından önceden belirlenmiş bir süre için kazanılacak ve bu nedenle dolaşımdaki arzı yıllarca etkilemeyecektir.

Sonunda, satın alma amacıyla tahsis ettiğimiz 10 milyar token, satın alma yapmamız durumunda dolaşımdaki arza geri dönecek, ancak satın alınan herhangi bir şirketin değerinin Verasity'nin büyümesi yoluyla kendi piyasa değerimize de değer katmış olacağını öngörürüz. Bu, geleneksel halka açık şirketlerdeki köklü şirket birleşme ve satın alma sürecine benzer bir şekilde ilerleyecektir; bu sayede, bir hedef şirketin satın alınması, satın alan şirketin uzun vadede piyasa konumu ve piyasa değeri üzerinde net bir pozitif etki göstermesi eğiliminde olacaktır. Bunun topluluğumuza, kurumsal tekliflerimizi genişletmemizi sağlayacak güçlü büyüme stratejimiz ve fırsat arayışlarımız konusunda derinlemesine bir fikir vereceğini umuyoruz.

 

Bu vesileyle,  Verasity topluluğuna 90 milyarı ihraç edilmiş olan Proof of View Marker Tokenlerini hiçbir zaman Görüntüleme Kanıtı (PoV) sistemi dolaşımının dışına çıkartıp ticarete açık hale getirilmeyeceğini veya kurumsal satın alma amaçlarımız için kullanılmayacağını hatırlatmak isteriz. Bununla beraber, , Verasity'nin Marker Tokenlerini kullanan kurumsal müşterilerinin bu tokenleri manipüle etmek, takas etmek veya satmakta kullanabilecekleri araçları yoktur. Ayrıca kullanıcıların yine bu Marker Tokenler üzerinde ekosistemimizin dışında hiçbir zaman kontrolleri yoktur (yani VeraView ekosisteminin dışına Marker Token gönderemezler).

PoV Marker Tokeni olarak kullanmak için $VRA kullanmayı seçtik zira Reklam iş ortağımızın reklam kampanyası için gerekli olan $VRA gerçek, pazar tarafından tanımlanmış bir değer taşıyor olacak. Kurumsal satın alma amaçları için ayrılmış 10 milyar tokenin kullanımının dışında, bu tokenler yalnızca PoV verilerinin kaydedilmesi amacıyla PoV(Görüntüleme Kanıtı) sistemi içinde kullanılır.

 

Bu makalenin geri kalanı, reklam yığınımızın çalışması için neden kalan 90 milyar Marker Token’a ihtiyacımız olduğuna ve bunların kullanımının kurumsal ortaklar için çözümümüzü nasıl etkilediğine ve güçlendirdiğine odaklanacak.

5) Kurumsal İş Ortağının İhtiyaçlarını Karşılamak

Brightcove ile ortaklığımız, çok sayıda kurumsal fırsatın kapısını açarak VeraViews reklam teknolojisi yığınını dünya çapında önde gelen yayıncılar ve reklam verenler tarafından kullanılmaya hazır hale getirdi.

VeraViews artık Brightcove Marketplace'te VeraPlayer aracılığıyla yer alıyor ve yakında yaygın olarak benimsenen Brightcove Player aracılığıyla yerel olarak kullanıma sunulacak olsa da, yalnızca Brightcove'un kendisinin değil, çözümümüzü benimseyerek bizim için gelir getirmeye başlayacak Brightcove'un sayıları 5.000’e yaklaşan müşterisi olduğunu hatırlatmak isteriz.

Bununla birlikte, Brightcove veya diğer yollardan 2022 ve sonrasında gelen her müşteri, VeraView'ın PoV teknolojisini verimli bir şekilde kullanmak için önemli miktarda $ VRA Marker Token talep edecektir. Bu durum, çözümümüzü güçlendirip daha geniş kullanıma ulaşmak adına  90 milyar token çıkarma ihtiyacını gerektirdi, ancak belirttiğimiz gibi, bu tokenler ticarete konu olan arzımızı etkilemeyecek. Bunun yerine, Marker Tokenleri Verasity'nin bir proje olarak büyümesi için ve iş modelimizi yaygınlaştırmak adına bir gereklilik olarak görebiliriz.

VeraView'ın Reklam Teknolojisi Yığını’nda PoV Marker Token’in rolü nedir?

Bu makalede ayrıntılı olarak açıklandığı gibi, markalar, ajanslar veya yayıncılar VeraViews kullandığında veya Brightcove aracılığıyla VeraViews reklam teknolojisi yığınından yararlandığında, VRA Marker Tokenlerini VeraWallet'e yatırmalı ve bir emanet havuzu oluşturmalıdır.

Bu VRA emanet havuzu, reklam kampanyalarını finanse etmek için kullanılır. Bahsedilen mekanizmadan elde edilen karlar - örneğin, Verasity'nin kazanılan reklamlardan elde ettiği gelir payı - Verasity tarafından operasyonel giderler için kullanılır. Sonuç olarak, VeraViews reklam teknolojisi yığınını işlemek için geniş bir VRA kaynağı ve bir işletme olarak Verasity için sürdürülebilir bir gelir modeli gereklidir.

Token Geri Alım ve Yakma Mekanizmaları ve Gelecekteki Faydası

Ayrıca, düzenli aralıklarla dolaşımdaki $VRA arzını kademeli olarak yakmak için, yukarıda açıklandığı gibi VeraViews'den elde ettiğimiz kârımızın bir kısmını kullanarak bir token geri satın alma ve yakma mekanizması da kullandık. Yakılacak tokenler, dolaşımdaki 10.356.466,695 $VRA arzından alınacak ve böylece ticaret için mevcut olan $VRA miktarı azaltılacaktır. Bu nedenle, bize göre $VRA arzı deflasyonisttir. (anti enflasyonist)

 

VeraVerse NFT pazarında kullanımı dahil ancak bununla sınırlı olmamak üzere yakın gelecekte $VRA için daha fazla kullanım senaryosu sunulacaktır. Burada, NFT'leri basmak ve vermek, pazar yeri satın alımları ve ağ ücretlerini ödemek için $VRA kullanmayı planlıyoruz.

 

Son olarak, $VRA için bir ödeme ağının kullanıma sunulması konusunda 2022'nin ikinci yarısında planlarımız var. VeraWallet ve yakında çıkacak VeraCard ile özünde bağlantılı olan bu ağ, değer transferleri için bir platform ve bir dizi ödeme seçeneği sağlamak için İzle ve Kazan işlevimizden ve düşük maliyetli amaca yönelik yan zincirimiz VeraChain'den yararlanacaktır.

Gördüğünüz gibi, yalnızca VeraView'leri benimsemeye odaklanarak değil, aynı zamanda destekleyici altyapı ve diğer ürün dikeylerinden oluşan bir ekosistem oluşturarak, $VRA’ya sürekli olarak fayda ve değer katmaya çalışıyoruz.

 

Comments

Popular posts from this blog

VRA Tokenomics Update